lördag 16 augusti 2014

Bärplockartider

Hejsan bloggvänner!

I morse var vi uppe i ottan, Frida och jag. Vi åt en tidigt frukost och inväntade vår granne för att ge oss av ut i bärmarkerna. Jag kokade gröt på dinkel- och rågflingor, havregryn, phylliumfrön, krossade och hela linfrön. Gott till är lingonsylt som snart kan ersättas med björnbärssylt. Theet är ekologiskt, svart och inköpt i Kanada.


Frida, mätt och belåten efter morgonmålet

Burkar, redo att fyllas med bär och så en flaska med vatten till Frida


Ute vid havsbandet hittade vi den här slitna trossen
En reminiscens från båtförtöjning


Och ute på fjärden guppade segelbåtar samt en och annan fiskebåt


Här är min granne i full färd med att plocka björnbär

'

Vi satte oss på klipporna; drack hemlagad flädersaft, åt bullar
och lavendelkex. Det smakade himmelskt!!! 
Tack Ann-Christine!!!


Solen tittade fram mellan molnen och då blev det riktigt varmt
annars är vinden lite höst-sval


Resultatet av dagens bärplocknings-utflykt blev två liter björnbär som jag nu har gjort sylt av


I går gjorde jag äntligen den omtalade ananaskakan
Den blev god men 30 minuter i ugnen utökade jag till minst 45,
sen höll den inte ihop i botten lika bra som den jag ätit
innan, kanske berodde det på att jag kylde ner själva
botten innan jag lade på resten av ingredienserna


 Vinbärsbuskarna har burit relativt mycket bär i år
Torkan och om det är höstens entré som gör att bladen
antar en rödaktig ton. Fint i alla fall när daggen ligger kvar



Jag har städat i mina lådor och hittade det här fotot från 70-talet 
på min första Engelska springer spaniel Argand. Här sitter han i båten på
väg in mot vårt sommarställe, blöt i pälsen efter att han badat - 
han älskade vatten och hoppade i så snart han fick tillfälle. 

Önskar er en fin fortsättning på helgen!
På återseende!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar