Hejsan bloggvänner!
Den efterlängtade solen har tittat fram och flödar över Österlen igen. Idag är den varmare än på länge.
Så här såg det ut för ett par dagar sedan
Och sedan dess har landskapet hunnit förändras.
Samma vy men det är som dag och natt i dubbel bemärkelse när snösmältningen kommit igång.
Mer snö är det kvar i norr.
Här charmiga labradorkillen Jack från Östersund.
Man kan ana en "snöplogande" och sniffande nos :)
Molnen hänger som härliga bomullstussar på den klarblå himlen.
Här ovanför stranden mot Brantevik.
En båt på väg ut från Simrishamn
Kvällssolens färgsprakande prakt mellan grenverket
I riktning mot de äldre delarna av Simrislund och Simrishamn
Ett fantastiskt bländande blänk i asfalt som ser monokromt ut fastän jag fotat i färg
En av de snörikare dagarna när det mesta går i dämpade nyanser
står Frida vid trädgårdsgrinden och försöker se vad som händer utanför staketet
Kvällsfärger
Vindkraft som genererat mycket energi under snöovädren.
Den här kvällen snurrar de i stillsammare takt
Kära Frida trivs hemma och ligger hon inte på soffan och myser busar hon med matte
eller vaktar sina saker. Här uppradade med - från vänster - pipande "hund",
en gammal yllesocka och mattes avlagda fårtoffla
Matte själv har bakat inför påsken. Ett paket med havreflingor genererade
havrekakor med och utan choklad...
....samt en uppsättning havrekex som blev himmelskt goda
med smör, hemlagad fikonmarmelad och ost på
Havrekaksreceptet hittade jag på www.baka.se och uteslöt bara chokladen i
den ena satsen:
150 g smör, gärna salta och rumsvarmt (jag hade normalsaltat hemma så jag tillsatte en liten
aning salt i smeten, det fungerade bra :))
2 dl socker
3 dl havregryn
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100 g mörk choklad, grovhackad
Rör smör och socker krämigt. Blanda i alla torra ingredienser och chokladen. Forma till bollar och lägg dessa på bakplåtspapper på plåt.
Gräddas ca 20 minuter, 175 grader
Havrekexens recept kommer från receptfavoriter.se. De innehåller inget socker
150 g smör
1 dl mjölk
3,5 dl vetemjöl
3,5 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Smält smöret i kastrull, ta av från värmen och tillsätt mjölken samt saltet.
Blanda havregrynen, mjölet, bikarbonat och bakpulver i en bunke.
Häll i smör- och mjölkblandningen, blanda till en deg.
Kavla ut på bakpappersklädd plåt.
Kavla ett mönster med kruskavel eller nagga med gaffel.
Skär havrekexen i rutor, ca 30 stycken
Grädda i 200 grader ca 15 minuter eller tills de har fått en fin färg.
Önskar er alla en god fortsättning på veckan!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar