Ännu lyser solen värmande men det är ingen tvekan om att vi är på väg mot kallare klimat. Nätterna är svala och på morgonpromenaden med Frida får man ta på sig en tjockare tröja.
Hösten är vacker med alla färger men det är helst i den här riktningen jag vill gå...
Semesterfirare av många olika nationer och med varierande resmål
har passerat genom Sverige i sommar. Några av dem
har haft sin egen stil och skiljer sig från mängden
Den här orten ligger längre från vår nuvarande hemvist än den tyska varianten
Och på vägarna kan vad som helst hända...
här tänkte nog inte artikelförfattaren på det dubbla budskapet,
helt avgörande var man lägger betoningen...
Om man vill få en utökad skandinavisk känsla kan man besöka den här
grillbaren i norra Skåne..
...eller varför inte beskåda det här exklusiva thailändska palatset i Utanede, Hammarstrand....
...eller ett "köpcenter" med genuin vintage-känsla
En nära-naturen-känsla fanns det i Bärnstensmuseet, Kämpinge
Notera växtligheten på taket
Spännande interiör med massor av information
Humor kan skapas av det mesta
Golfbanornas närhet till havet lämnar spår efter sig bland strandfynden
Hela miljön kring museet var en upplevelse i sig
Kämpinge strandbad, vy mot Ljunghusen
Fridas gård passerade vi på väg mot Trelleborg
Exotiska palmer i kruka - Trelleborg
En mäktig blommande bokharabinda? kanske
Fler ljuvliga, väldoftande växter.
Honungsörten täcker ett helt fält
Magnifika perspektiv, som en tavla
God GI-mat i Skanör-Falsterbo
Nyfiken och långhalsad vadade denna...
ja, vad det nu var för fågel, omkring i en pöl i Skanör-Falsterbo
Käcka små stugor med Öresundsbron i bakgrunden
Nils Holgersson på Akka
Lilla Frida hängde med, som alltid glad och positiv
Slutligen de björnbär vi plockade under resan till Skanör-Falsterbo,
frysta och som sedermera blev jättegod sylt
En annan smaskig godsak blev den äppelkaka jag gjorde förra helgen.
Receptet lånade jag från Buffé, nr 9 2011.
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen
Smul:
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 /2 tsk flingsalt
ugn 225 grader
skär smöret i bitar, nyp ihop det med mjöl och havregryn till smulig massa
blanda i socker och flingsalt
skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar, blanda dem med kanel, socker och
flingsalt i smord pajform (det blir ganska mycket, jag använde 2 former, en ca 25 cm i diameter
och en mindre form)
fördela smulorna över äpplena och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter tills den fått fin färg
låt svalna och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass
NJUT!!!
Svar på förra inläggets bild: is i coca cola med citronskiva
God fortsättning på veckan!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar